Als je haar maar goed zit…

We zeggen het vaak als grapje: “joh, als je haar maar goed zit.”

Maar wat als je haar niet goed zit, niet van zelf ieder geval. Ik heb geen weelderige haarbos, in tegendeel, menig kapper zegt fijntjes: “goh, mevrouw, u heeft heel fijn haar zeg!” Met ‘fijn’ wordt hier niet bedoeld ‘heerlijk’ of ‘naar tevredenheid’!

Ik heb een haarstijl gevonden waar ik me prettig bij voel, kort, en af en toe een kleurtje er in. Voor mijn vakantie naar Kreta bedacht ik dat het fijn zou zijn om mijn haar weer wat lichter te maken. De kapster waar ik altijd thuis kom, kon gelukkig.

Na de eerste verfbehandeling schikken we beiden toch wel van het enthousiasme van de highlights. Ze schreeuwen om aandacht en dat wil ik nu net niet. Een ander kleurtje er door heen dan. Oeps. Van te voren zeg ik altijd: “absoluut geen rood of oranje tinten…” Je raadt het al: rood was ik.

De kapster heeft nog maar 1 mogelijkheid, de verf die zij zelf gebruikt. Zij is donker en dat staat haar prachtig maar ik… Maar ja, wat dan?

Eind goed al goed?
Nee, nog niet. Ik heb een donkerbruine badmuts op mijn hoofd en besluit om vier weken niet meer naar buiten te gaan.
Maar gelukkig, uiteindelijk, uiteindelijk is er een kleur uitgekomen waar ik mee kan leven. Niet blond maar a la.

Ik ben nu donkerder dan ooit en bijna niemand die het ziet. Echt niet. Als iemand iets niet zegt omdat het niet mooi is, dan voel ik dat wel. Dan zie je tijdens een gesprek de ogen afdwalen naar de ‘special place’ en dat zou ik dan zeker niet door hebben? Ik ben een expert in het gevoel van afwijzing.
Dus het valt niet zo op, dus het past blijkbaar bij me. Mooi.

Maar ik heb nu wel opgeschreven voor de volgende keer hoe we hiertoe zijn gekomen. Dit gebeurt ons maar 1 keer.

Dus
1 blonde pieken maar te blond maken
2 kleurtje er door heen zodat het rood is
3 kleurtje er door heen zodat het donkerbruin is
4 kleurspoeling er over heen, twee tinten lichter
5 blondeer om de piekjes iets te ’tinten’.

Oja, complimenten aan de kapster die met een haarneuroot weet om te gaan en toch nog stapjes durft te zetten….

 

5 reacties

Marloes 4 september 2011 at 17:13

Had ik er gisteren misschien niets van moeten zeggen… 🙂 Het viel me denk ik op omdat ik denk ik ook zo’n haarkleurneuroot ben 😉

Reply
mariska 4 september 2011 at 16:31

Goh wat een avontuur was dat 🙂 Ik heb je lijstje overgenomen, dan weten we het voor de volgende keer!

Reply
hansb 4 september 2011 at 16:05

Rood is alleen gevaarlijk in Spanje, jullie gaan toch naar Griekenland. Mooi rood….

Reply
Vincent 4 september 2011 at 15:56

Dus jij had na de eerste kleurbeurt een hoop lichtpuntjes te melden!

Reply
Pam 4 september 2011 at 14:48

Ik heb gisteren inderdaad niets gezegd. Gewoon omdat het leuk stond. Alleen niet zo attent van mij om dat niet te zeggen….
Maar je weet, toen Vriendin een bijzonder kleurtje had, ik heus wat te melden had….

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden