Als je alleen zelf kunt lachen om een grap is dat dan…

zielig? Een mislukte grap? Een te goede grap? Of gewoon een beetje pijnlijk?
Op paasdag 1 keek ik gewoon wat filmpjes op facebook. Van die filmpjes waarin mensen koken, bakken, braden en waar dan prachtige resultaten worden getoond. Ik kijk daar meestal vol bewondering naar omdat het volledig buiten mijn (en Vriendins) bereik en ambitie ligt.

Ik zag dit voorbij komen. Ik knipte dit plaatje uit een filmpje en verzon er een titel bij: ZO WAKKER WORDEN GEMAAKT. HOE LIEF IS DAT?
We moesten er samen erg om lachen want zo’n ei-gebeuren is totaal ondenkbaar in Huize Weltevree. Nog niet eens misschien om de moeilijkheidsgraad maar om het hele ‘knutselgebaar’.

Wat hadden we een voorpret want zeker de familie en vrienden van Vriendin zouden dit voorzien van cynisch commentaar. Zoals ‘Bij welke cateraar heb je dit besteld’ of  alleen maar ‘Ja ja’. Of gewoon een dikke middelvinger. Maar, niets van dit alles.

Rode hartjes

Er kwamen zeker reacties maar allemaal lief en blij met rode hartjes en ‘ach, wat lief’, ‘bofkont’. Tussen de reacties door deed ik nog een poging om de grap te verklaren maar het werd een kansloze missie.

Ik zou uit mijn bed kletteren van verbazing als Vriendin met z’n bord de slaapkamer binnenwandelde. Vriendin is namelijk helemaal van het Grote Gemak. Waar ik het nog leuk vind om in pannen te roeren heeft zij op internet al gezocht naar een adres waar we het kunnen bestellen. En andersom verwacht ze van mij ook geen grote gebaren in de keuken.

Ons grootste gebaar is dat we samen kunnen lachen om een grap die mislukte en om onze onvolkomenheden.

 

2 reacties

Neeltje 17 april 2020 at 10:55

We zitten midden in een verwonderingsfase lijkt wel. En verbazen ons over vele creatieve uitspattingen. Je hebt ze dan ook mooi op het verkeerde been gezet. 😆

Reply
Hélène 16 april 2020 at 09:26

Het maakt niet uit waarom je lacht, als je maar lacht vindt je niet?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden