Als een oef-dag langer duurt dan een dag…

Ik word wakker en kijk op de klok. Het is 04.15 uur. Waarom? Mijn lijf zegt ‘oef’, mijn hoofd zegt ‘oef’. Mijn hoofd zit vol met dingen die moeten en waar ik geen zin in heb.

Ik ken dit niet zo. Altijd wel zin om aan een website te werken, een tekstje te schrijven, een idee uit te werken. Maar er ligt een lijst te wachten met dingen waar ik geen zin in heb. En het zijn wel mijn dingen.

Ik moet meer weten van SEO en Google, dus er ligt een fijne handleiding klaar.
Ik heb een plugin gedownload die ingewikkeld maar nodig is. Ik moet me eerst nog even door de Engelstalige instructies heenwerken.
Ik moet mijn AV site opnieuw bouwen.
Ik moet een nieuwe site bouwen maar moet eerst een goede naam bedenken.
Ik moet facturen sturen. Ik moet mijn administratie doen.
Ik moet een gedicht schrijven.
Ik moet aan het laatste optreden van Vrouw & Co werken.

Alles heeft een ritme

Op de een of andere manier komen er allemaal rare liedjes in me naar boven. ‘Eerst moet ik dit, dan moet ik dat, ik ben het beu, ik ben het zat’ om dan plotseling te zingen ‘alles heeft een ritme’. Dat is eigenlijk een prachtige zin; alles heeft een ritme.
Kan zomaar de naam van mijn website zijn of de titel van een gedicht. Dus terwijl ik dit blog tik, zoek ik of www.allesheefteenritme.nl al bestaat. Ja dus. En dat gedicht moet ik wel nog even zelf schrijven.

Schoonmaken

Ik heb zin in dingen waar ik nooit zin in heb. Stofzuigen, schoonmaken, strijken, poetsen. Gewoon handenwerk. Moe worden van andere dingen dan denken en leren. Hopelijk helpt dat om de muizenissen weg te boenen, mijn hoofd leeg te maken, om ‘moeten’ te transformeren in ‘mogen’.

Want ondanks het oef-gevoel overheerst gelukkig een andere stemming. Bijna dagelijks voel ik hoe blij ik ben om ‘vrij’ te zijn en voor mezelf te werken. Dus ik wacht heel even totdat ‘oef’ verandert in een ander leuk woord.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden