Als de kat van huis is…

Na een weekend weg, kijken we een misdaadserie op tv. Spannend. We horen het geruststellende geluid van hond Bas die zijn korrels eet.
We kijken naar de mand waar hond Bas comateus ligt te slapen. We kijken elkaar aan. Als hij niet aan het eten is, WTF dan wel? Muizen. Af en toe hebben we er eentje langs de muur voorbij zien scheuren. Één muisje. Maar dit is niet één muisje dat we horen knagen, die kan nooit zo’n herrie veroorzaken, dit is de hele familie die aangeschoven is. Zelfs als we met veel bombarie naar de keuken lopen blijft het geluid totdat ik tegen een deurtje schop. Ze houden even op, maar niet voor lang.

mouse-cartoon-McLG5B5biIn de la ligt een open zak pelpinda’s, die nog dicht hoort te zijn. Het dichte pak rijstwafels is open gemaakt. Ik google op ‘muizen’ en leer dat ze binnen de kortste keren jongen en je makkelijk per jaar hondertwintig nakomelingen hebt van een muis en dat die jonge muisjes ook al met een paar weken meedoen met hun orgie van genot. Als je 1 muis ziet, kan je er eigenlijk vanuit gaan dat je er minstens twintig hebt, of vijftig. Ik wil het niet weten.

Gisteravond loopt op zo’n dooie akkertje een dikke volgevreten muis door het midden van de woonkamer. Nog even en hij vraagt wat wij hier doen in zijn huis.
Er moet NU iemand komen die ons er van gaat helpen. Een muizenman die weet wat hij doet. Maar raad eens wat: de muizenmannen hebben het druk. Maar ik besteed deze vrije dag aan het vinden van een muizenman want zo wil ik nooit meer gaan slapen.

En de geruststellende woorden van vrienden die suggereren dat het misschien wel een rat is… ik heb het niet gehoord.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden