Als de blaadjes vallen

Als de blaadjes vallen wordt het vanzelf een keer tijd om je stoepje te vegen. Laat ik het nu eens helemaal letterlijk bedoelen. Voor mij geven de buren vaak het sein. Zodra ik mijn straat inloop valt me op hoe keurig schoongeveegd de stoepen aan de voorkant zijn. Behalve bij ons.
Dus gisteren stoffer en blik gepakt en zeker een half uur bezig geweest om alle bladeren te verzamelen. Een halve container vol, constateerde ik trots.
“Heb je het gezien”, vraag ik Vriendin als ze thuiskomt. Dat niet, zegt ze, maar ze vindt het wel heel goed.

Het stormt vandaag behoorlijk. Als ik thuiskom wordt ik verwelkomd door een berg bladeren voor mijn deur. Alsof ze hebben afgesproken om bij nr 21 te verzamelen. Zo veel.
Een blik omhoog leert me dat het hier niet bij zal blijven, er hangen er nog genoeg aan de bomen. Ik rijd de container naar de stoep en keer hem om. Hopla, alles weer terug naar waar het vandaan komt. Als blaadjes vallen, wie ben ik dan om ze een vrije vlucht te beletten?

1 reactie

Bianca 6 november 2010 at 13:03

haha geweldig!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden