Ali B en Ahmed A

AhmedAboutalebalib

 

 

 

 

 

 

 

Kijk, twee mannen. Twee Marokkanen. Twee mensen die ik vertrouw. Een week geleden dacht ik nog: wat een stunt zou het zijn als de PvdA niet Asher naar voren schuift als nieuwe partijleider/premier van ons land maar Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. Zullen dan de poppen aan het dansen zijn, wat denk je? Ik dans ook, van blijdschap omdat het niet uitmaakt wat hij is. Het maakt uit wie hij is, wat hij zegt en wat hij doet. En tot nu toe is het een van de weinigen politici die onomwonden zijn mening geeft over de islam en over IS.

En het is een man die ik geloof. Kom daar nog eens om deze tijd. En dan Ali b. The Economist:

CONTRARY to popular belief, the most interesting figure in Dutch ethnic relations is not the Islam-bashing politician Geert Wilders. Rather, it is a 34-year-old rapper, comedian and reality-television host named Ali Bouali, better known by his stage name Ali B. In the mid-2000s, after Mr B had a string of hip-hop hits, talk shows began inviting him to represent Moroccan-Dutch youth.

Lees hier het hele artikel

Ik heb Ali B enkele keren gezien tijdens discussies en de man is intelligent. Hij weet zoveel meer dan ik over de geschiedenis van landen en culturen. Ali B is in staat in normale taal moeilijke dingen uit te leggen. Een man met een rol in ons piepkleine zeik-landje. In De Wereld Draait Door gisteren, ging het over het artikel in The Economist. Ali B als bruggenbouwer. Natuurlijk is hij trots maar de last is veel te zwaar op zijn schouders.
Dus ik stel voor: Ahmed Aboutaleb als politieke premier en Ali B premier van het volk. En natuurlijk mag hij blijven rappen en zingen en gek doen en Marokkaan zijn en moslim.
En wij kunnen dan gewoon ook onszelf blijven. Met iets meer gezond verstand, dat hoop ik eigenlijk wel.

3 reacties

HIJ 28 november 2015 at 12:36

Bedoel je iets meer verstand dan Ali? Ik zal het wel verkeerd lezen, hoop ik ☺

Reply
@nj@ 21 november 2015 at 13:16

@Karen: helemaal mee eens. Daarom begin ik mijn blog met ‘KIJK’, om iets te laten zien aan mensen die er anders over denken.
Ik ben niet verbaasd over de kwaliteiten van deze mannen. Ik ben blij. En ik maak geen onderscheid, ik onderscheid. Dat is niet discrimineren. Iets doen met dat onderscheid, wel.

Reply
Karen 21 november 2015 at 13:03

Het feit dat je zelf al onderscheid maakt omdat deze mannen Marokkaan en Moslim zijn, is al discrimineren. Mijn beste vriendin is Moslima en Marokkaans en vindt het vreselijk als mensen haar bewonderen omdat ze een leidinggevende functie heeft en accentloos Nederlands spreekt. Als je tweede of derde generatie Nederlands bent, moet dat normaal zijn en mensen moeten daar niet verwonderd over doen.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden