Alain de Botton, Wim Kieft en John Cleese

Wat hebben deze mannen gemeen? Behalve bekende namen kwamen ze deze week uitvoering aan het woord in tal van televisie uitzendingen. Kieft en Cleese hebben een boek geschreven en beide komen er openhartig voor uit dat ze geld nodig hebben. Cleese om de alimentatie te betalen voor het monster waar hij ooit mee getrouwd was. Kieft om de schulden van het monster van zijn verslaving terug te betalen.

Gelukkig was daarna Alain de Botton te gast bij Eva Jinek. Een filosoof die mij wel aanspreekt. Het ging wel snel, het interview, doodgegooid met oneliners maar toch opmerkelijk en verfrissend genoeg om mij bij de les te houden. De Botton is een opleiding begonnen in Amsterdam; school of life. Vol interesse google ik direct naar Amsterdam. Vier jaar van heel veel aura, healing, spritual healing en leven met energie. Natuurlijk ook persoonlijke therapie en nog heel veel vereiste opleidingsonderdelen.

Nieuwsgierig geworden naar de kosten, bekijk ik het onduidelijke kostenoverzicht. Ik weet dat dit soort opleidingen kostbaar zijn, heb zelf ook het nodige gedaan, dus ervaringsdeskunige zeg maar, maar dit slaat nergens op. Per jaar ben je minstens zevenduizend euro kwijt. Natuurlijk zijn er mensen die daar hun neus nog niet eens voor ophalen maar de gewone man/vrouw kan dat toch niet betalen. Nu heeft De Botton een prachtige levensfilosofie. Men zou moeten leren te vergeven, lief te hebben en te leven met het hart. Ik ben voor. Maar waarom zijn die zogenaamde levenslessen, die eigenlijk heel simpel zijn, zo duur?

Ik las verder dat je De Botton kan uitnodigen om een uur te spreken. Kosten: 40000 euro.
Hij doet het niet voor het geld lees je dan.

Ik ook niet.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden