Al had de deur naar optimisme en oprechtheid maar op een heel klein kiertje gestaan

De persconferentie van Rutte en De Jonge gisteravond. Anders dan andere keren had ik geen verwachtingen en voelde ik geen opwinding over ‘wat er eventueel nu zou gebeuren’. Het antwoord wist ik al. Niets.

Ik zou mezelf niet het braafste meisje van de klas willen noemen maar ik kom toch wel heel dichtbij. Als zo’n meisje het vertrouwen verliest in het kabinet…

Covid 19 (Covid 20 was een betere naam geweest, muteert vanzelf in Covid 2021)

De eerste persconferentie over Covid 19. ‘Samen en met elkaar’, ‘jij voor een ander’, ‘laten zien hoe genereus we zijn’ … het werkt niet meer. Ik word er niet meer door geraakt en het vuur is ook verdwenen uit de woorden van Rutte.
De Jonge dacht ‘ik vlieg het anders aan. Ik ga vertellen wat voor moois er allemaal in het verre, verre verschiet ligt. Oh, zei ik 4 januari, die vaccins?, het wordt ietsje later, mag dat’.

‘Laat onze feestdagen geen

feestdagen voor het virus worden’.

Rutte en De Jonge hebben persvoorlichters en tekstschrijvers die hun teksten schrijven. Ik begrijp dat. De Jonge won gisteren met een prachtige oneliner ‘Laat onze feestdagen geen feestdagen voor het virus worden’. Ik vond het wel wat hebben maar dat duurde maar even. Want je voelt al het manipulatieve denkwerk erachter, je voelt de ‘bedoeling’ en daar zijn wij, Nederlanders’ allergisch voor. Ik hoor voorzichtigheid, vermoeidheid, ik zie besluiteloosheid en ontwijking’.

Hoe heerlijk zou het zijn maar ook totaal onverantwoord als we Rutte eens horen zeggen wat hij werkelijk vindt. Rutte kan dat, die kan ‘hoe het hoort’ vergeten als hij maar voldoende getriggerd wordt. De Jonge heeft al te lang in een polijstbadje gelegen.

Stel dat Rutte zou zeggen:

‘Stomme klootzakken, met je feestje in bussen en dronken om elkaars nek hangen. Bloody black Friday-people die met z’n allen de Goot bezoeken om samen in de goot te belanden. Domme schouderophalende medelanders die denken ‘het zal mijn tijd wel duren’.

Weet je, zoek het uit. Sluit je aan bij wappies en gappies en meld je bij het ziekenhuis als jij of je vader of vrouw, ziek zijn en er geen plek meer is. Deal ermee’.

Want weet je hoe het gaat worden?

Ik als braaf meisje vier met mijn meisje kerst en oud en nieuw. Geen probleem. Maar velen zullen schijt hebben aan het aantal mensen dat samen mag komen, schijt hebben aan geen vuurwerk, schijt hebben aan anderhalve meters, schijt hebben aan testen en schijt hebben aan welwillenden.

Als we toch eens … hoe vaak zullen we dat denken als dit werkelijk achter de rug is en we gaan EVALUEREN. Hoera, iets om naar uit te kijken.

NONSENS OCH VÄRDLÖS

De horeca en de theaters hadden het zo goed voor elkaar. En zij zijn meer dan de dupe van lafhartige maatregelen, van ‘middelen’, van slappe bobo’s. Voetbaltribunes, café’s, scholen, evenementen.. dat begrijp ik nog. Maar restaurants waar we achter plexiglas met twee of vier, het glas kunnen heffen… Alle cultuur dat gesloopt wordt, een ander woord is er niet voor. Maar, laat ik duizenden anderen herhalen, wel een IKEA waar we onze JARVFJALLET kunnen kopen of een LILLÅSEN: want….??????

Hoe luidt ook weer het gezegde? Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

6 reacties

Mirjam 15 december 2020 at 09:44

Wat fijn dat jij kunt verwoorden hoe ik de dingen ervaar in deze tijd. Het geeft mij steun om dat te lezen.

Reply
Anoniem 9 december 2020 at 18:18

Ook dat is geen oplossing! Helaas! Ik blijf braaf. En velen met mij.

Reply
Mrs. T. 9 december 2020 at 17:08

Hier ook een braaf meisje dat met lede ogen het gedrag van anderen ziet. Al zie ik het eerlijk gezegd niet in mijn omgeving, maar meer op (social) media en zo. De meeste mensen zijn volgens mij nog steeds van heel goede wil.

Ik vind het belachelijk al dat wijzen naar de overheid: we hebben het zelf in de hand.
En ja, er worden ongetwijfeld fouten gemaakt nu en sommige dingen zijn niet logisch en ja, als het je eigen inkomen betreft dan is het extra pijnlijk en verdrietig, maar toch: we wonen verdorie in een van de landen waar de steun vanuit de overheid indrukwekkend is. Maar dan nog is het niet genoeg.

Reply
Anoniem 9 december 2020 at 14:56

Want winkels (zoals Ikea) zijn doorstroomlocaties en een restaurant is dat niet. Dat is de verklaring, ik verzin dit niet zelf hoor.
Groet van een ander braaf meisje.

Reply
Anoniem 9 december 2020 at 14:57

Anoniem is Emie

Reply
José 9 december 2020 at 11:10

100% met je eens!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden