Al die OBN’ers

Het Coronalied al gehoord? En de kritiek erop? Ik word ook niet blij als ik aan Gordon en zijn kornuiten denk. En ‘laat ons schijnen als de zon’ vind ik een slechte zin. We kunnen stralen als de zon, dat wel.

Gisteren bij Jinek zat onder andere Elly Lust aan tafel. Zij begreep niets van de kritiek op het lied waaraan zij ook meewerkt en vond het jammer.
Ik ben niet zo gek op Elly Lust, de vrouw waarbij de moraal en verontwaardiging bijna uit haar ogen spat (daarom zat ze zo op de juiste plek bij de politie). Toch geloof ik in de oprechtheid van velen die meezingen maar we hebben het een beetje gehad met de BN’ers. Zeker in deze tijd waar zovelen OnBekende Nederlanders het hart stelen.

Virologen en artsen

We worden overspoeld door medische knappe koppen die ik nog nooit eerder zag of hoorde. Zoals Diederik Gommers en Ann Vossen, die regelmatig aansluiten bij de talkshows.

ad.nl Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care

rtl Arts-microbioloog Ann Vossen, verbonden aan het LUMC

Als ik naar deze mensen kijk en luister dan voel ik me gerustgesteld. Niet omdat ze zeggen dat het goed gaat komen, want dat zeggen ze niet. Maar ik zie oprechte mensen, ik zie zorg en medeleven en kennis en kunde.

Daarom is het ook even genoeg met al die bn’ers die toevallig een liedje kunnen zingen of een programma presenteren. Er gebeuren in Nederland en over de hele wereld zoveel mooie dingen. Als ik daarover lees of de beelden zie dan wordt het vanzelf warm. Dat doen we zelf. Met elkaar.

 

1 reactie

Tineke 1 april 2020 at 09:51

Zo mee eens, Anja! Ik heb het lied en de kritiek nog niet eens gehoord. Misschien maar goed ook als ik dit lees. Ik heb net zo’n bewondering voor al die mensen die nu in beeld komen. Ik kijk iedere avond naar de frontberichten na Nieuwsuur en dat emotioneert me vaak echt. Wat een helden zijn die mensen!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden