Ah gossie, een klein balletje

We waren zondag bij de Dobbeplas in Nootdorp. Een fantastische uitrenplek voor honden. Ami is altijd wat voorzichtig in het begin. Ze blijft op een afstandje staan op de boel eens goed te observeren.

Het is te druk voor haar. Niet alleen is haar versie in extra large aanwezig, er loopt van alles voor haar voeten, en daar houdt ze niet van. We besluiten om door te lopen. Maar Ami heeft andere gedachten. Ze raakt er net aan gewend dus wil toch nog even blijven.

Leuke honden, leuke mensen
Het grappige van dit soort plekken is de ontmoeting met andere baasjes en hun honden. De mevrouw in het rode jasje heeft er heel wat thuis en zorgt ook nog eens voor zielige hondjes die door de dierenbescherming zijn weggehaald. Zo loopt er een heel klein schattig bruin hondje bij, dat wij zo zouden willen meenemen. Voor de leuk en omdat die kleine wel wil knuffelen. Nog steeds is ze in onze gedachten….

Klein balletje
Na een tijdje besluiten we weer verder te gaan. We lopen een man tegemoet met een mini bul terriër aan de lijn. Een stevige hond. De man zegt dat de hond niets doet maar gewoon enthousiast is. Je ziet Ami twijfelen. Gelooft zij hem? Vriendin zakt door de knieën om te kijken of de bul een meisje of een jongetje is. De man verontschuldigt zich. ‘Het is een mannetje maar zijn ene balletje is kleiner dan de ander. Een balletje zat in de lies dus die heb ik operatief er uit laten halen. Maar laatst zei iemand dat een klein balletje ook zielig is, dat je ze beter weg kan laten halen. Maar ja, vijfhonderd euro om een balletje tevoorschijn te laten komen en nu weer vijfhonderd euro om te laten verwijderen, beetje gekkenwerk.’

We zijn het met de man eens. We complimenteren hem en het hondje. Het is een klein balletje maar een mooie.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden