ADO Den Haag: met of zonder God?

adoGisteren hadden we een bijeenkomst van het werk in het ADO – Den Haag stadion. Als Hagenaar en voetbal-liefhebber, stiekem zelfs ADO-fan, vond ik het geweldig. De grote, groene grasmat, die tribunes en ‘oh, oh Den Haag’, schalmend over het veld. Voor de ingang hangt een bord met de tekst: ADO, Alles Door Oefening.

Wat een heerlijke, ouderwets gevoel gaf me dat. Vroeger hadden verenigingen allemaal van dat soort namen. Wat te denken van BSM uit Bennebroek, ‘Blijft steeds Moedig’ of DIOS uit Nieuw Vennep: ‘Doelen is Ons Streven’.

In de loop van de middag luisterden wij naar John Metgod. Oud-voetballer van onder andere AZ maar nu technisch directeur bij ADO Den Haag. Een vertellende sportman geeft meestal inspiratie omdat ze niet liegen en omdat de woorden niet vlekkeloos vloeibaar uit hun strot rollen. Het zijn voetballers, geen sprekers. Maar wat ze zeggen snijdt hout.

Op het moment dat ik luister naar zijn uitleg van ’teamwork’ tikt een collega mij op de schouder en geeft me haar mobiel met het nieuws van TV West op het scherm. Een artikel over ADO Den Haag dat nu eindelijk geld binnen heeft gekregen van Wang, de eigenaar van de club. De laatste regel, directeur Jan Willem Wigt: ‘‘We zijn momenteel aan het uitwerken wat de bezuinigingsronde in zal houden maar duidelijk is dat dit gevolgen heeft voor de selectie en de organisatie, want daar zal in gesneden moeten worden’, aldus Wigt die zegt dat onder andere over de functie van technisch directeur John Metgod wordt gesproken. 

En ik kijk naar John Metgod en denk: Met of zonder God, ADO blijft bestaan.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden