8 maart. Ja, en?

Die reactie heb ik toch vaak ontvangen als ik iemand er op attent maakte dat het 8 maart was… Het antwoord, ja en? was dan een koude douche. Hoe kon, hoe kan je het niet weten. 8 Maart is Internationale Vrouwendag. Een Feestje. Een bijzondere dag omdat vrouwen uit allerlei culturen, uit alle lagen van de bevolking, vieren dat ze vrouw zijn en wat er is bereikt voor vrouwen.

Een herinnering aan de strijd die dappere vrouwen gevoerd hebben om stemrecht te verkrijgen, om maar eens iets te noemen. Gisteren merk ik tot mijn schrik dat ik denk: welke datum is het vandaag, het zal toch niet zijn dat 8 maart ongemerkt aan mij voorbij gegaan is? Maar gelukkig, net op tijd kwam deze wake-up-call. Om vandaag weer de hele dag te weten wat voor een dag het is. Maar ik zal niet meer iedereen er op wijzen. De behoefte is minder dan voorheen. Het ergste moet ik nog bekennen.

Ik stem voor het eerst van mijn leven niet op een vrouw op de lijst van de PvdA. Voor het eerst, echt waar. Ongezien koos ik altijd M/V.
Gezien kies ik nu dus M/V.

Wellicht dat dat echt een reden voor een feestje is. Niet de verpakking maar de inhoud.

5 reacties

knutselsmurf 8 maart 2012 at 10:06

Subtiel als altijd, Selma 🙂
Ik stem altijd Groen Links, en om dezelfde redenen als Selma heb ik problemen met veel politici. André van Es en Paul Rösemuller doen nu dingen waar ik wat twijfels bij heb. Aan de andere kant is werken in de politiek ook gewoon een baan. Het gaat er om dat je je werk goed doet, wat je na je werk doet moet je zelf weten.
http://www.kblog.nl/2010/01/wim-kok-werkt-hier-niet-meer-3/

Reply
@nj@ 8 maart 2012 at 10:00

Er zijn partijen waarover ik me inderdaad zou schamen, alhoewel, schamen doe je als je bewust iets doet wat niet goed is en dat volgens algemeen geldende normen.
Dat jij anders denkt en ziet is voor mij niet algemeen geldend. Het is zeker geen uitnodiging om inhoudelijk in te gaan op je reactie. Dat doe ik dus ook maar niet.

Reply
Wllm Kalb 8 maart 2012 at 09:56

Gelukkig besteedden de media vanochtend heel veel aandacht aan 8 maart; je moet dus wel doof en blind zijn als je niet weet dat deze dag iets bijzonders is.
En verder hoop ik natuurlijk dat Diederik Samson de nieuwe fractievoorzitter wordt, niet omdat het een man is, maar gewoon omdat hij de beste is.

Reply
Selma 8 maart 2012 at 09:23

P.S. PvdA stemmen? Ben je niet goed bij je hoofd of zo? Sinds erelid Wim Kok in FransMolenaarpakken casht als multinationalcommissaris moet je je dood schamen om met die club ook maar in de verste verte geassocieerd te worden.

Reply
Selma 8 maart 2012 at 09:20 Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden