7 Januari – een dag om te onthouden

eve-1071356_640Heel veel jaren geleden… het lijkt wel een sprookje, maar heel veel jaren geleden werden mijn zus en ik op deze datum, een half uurtje na elkaar geboren. En elk jaar is het weer een feest om dat samen te mogen en kunnen vieren. De nacht van de zesde op de zevende feliciteren we elkaar precies om 00.00 uur. Vroeger deden we dat ouderwets door de telefoon, tegenwoordig met een apje. Ik zocht een toepasselijk plaatje en deze komt het meest in de buurt van waar je mij blij mee maakt. Eigenlijk heb ik daar geen verjaardag voor nodig want ik grijp iedere gelegenheid aan. Voor mijn zusje zou ik een ander plaatje kiezen, maar bubbelen zal het. Want hoe bijzonder is het om met z’n tweeën, één te zijn.

Van de week hoorde ik dat het precies op deze dag is dat vorig jaar de vreselijke aanslag was in Parijs. Je suis Charlie, dreunt nog levendig na in mijn hersenen. Maar, hoe gek toch, niets in mij heeft dat gekoppeld aan onze verjaardag. Misschien zag ik de beelden pas op televisie nadat we samen onze verjaardagen vierden.
Of was mijn verjaardag voorbij toen ik dit nieuws hoorde? Dat kan ik me eigenlijk heel goed voorstellen.

 

1 reactie

Chantal 7 januari 2016 at 08:47

Bon anniverssaire à vouw deux! Goed geschreven!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden