55? Kan je ze dan nog wat leren?

Dat denegerende toontje van weer mijn lievelingsjournalist Van den Brink van de EO.

Vanmorgen een gesprek met de politiek leider van de partij voor 55plus en een jongere van D66. Het gaat om hoe we met de oudere werknemer moeten omgaan. Ze moeten wel langer werken maar de kans dat iemand van 50 een nieuwe baan vindt is slechts 2%. Hoezo dan langer werken?
Investeren in opleidingen wordt geopperd door de ouderenpartij.

“Is dat nog zinvol’, zegt Van den Brink, ‘valt er dan nog iets bij te leren’.
Het D66 meisje vult hem aan.
‘Nou, natuurlijk kan er nog wel iets bijgeleerd worden zodat ze weer een jaar of tien mee kunnen….’

Het hele toontje bevalt me niet. Ik ben zo rond die 55. Er valt voor mij nog van alles bij te leren. Sterker nog, ik ga het ook doen. Wat nu zinvol om nog een opleiding van 3-4 jaar te doen? Dan ben ik 57 en moet ik nog minstens 10 jaar werken. Dat wil ik doen op een manier die voor mij en voor de samenleving goed is. Met veel energie, met kennis en wijsheid, met aandacht voor de wereld om mij heen.

We kunnen het ook niet doen. Betaal ons dan maar zinloos al die jaren door voor het uitvoeren van werk waar we eigenlijk op uitgekeken zijn.
Kan ook. D66!

1 reactie

Marijke 4 juli 2012 at 22:41

We moeten echt af van die leeftijdsdiscriminatie! Ikzelf ben anderhalf jaar geleden met een administratiekantoor begonnen naast mijn parttime-job. En ondanks mijn leeftijd (ja … 55) wil ik er toch echt iets van maken en er helemaal voor gaan. Helaas ken ik ook 50+-ers die al puffend en zuchtend snakken naar hun pensioengerechtigde leeftijd. Maar ja, dat deden ze ook al toen ze 30 jaar waren!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden