22.22 uur

Getallen kunnen iets magisch hebben. 22.22 uur. Als je dat ziet staan dan verwacht je dat er iets gaat gebeuren. Als een kind zo verrast kan ik nog steeds zijn als ik op een klok kijk en alle cijfers zijn gelijk. Ik haal daar betekenis uit. Ik zeg tegen Vriendin: ‘Kijk dan, precies 22.22 uur.’ Alsof dat heel knap van mij is.
Herken je dat. Dat je denkt: wat een toeval dat ik net op dat ene moment op de klok kijk. Wat bijzonder.
Ik weet ook wel dat er het ontelbaar keer meer is dat ik kijk en dat de cijfers helemaal niet gelijk zijn. Maar dan zeg ik niet tegen vriendin. ‘Kijk dan, precies 12.49 uur’. Zij zou me raar aankijken.

En ondanks dit wetende, ondanks dat besef, klap ik nog steeds in mijn handen als ik cijfers betrap op gelijkheid. Vroeger als kind dacht ik als twee trams met hetzelfde nummer stopten op de halte waar ik wachtte: wat bijzonder. Dat ik daar nu net ben. Ik weet het, het klinkt als grootheidswaanzin want de trams zullen veel vaker op hetzelfde moment ergens stoppen als ik er niet bij ben.

Maar laat me in die waan, dat waar ik ben zich iets bijzonders afspeelt.

5 reacties

Ximaar 18 oktober 2011 at 00:12

22:22 doet met denken aan Windows98se. (2de editie) Daarvan waren alle systeembestanden vorzien van de tijd 22:22.

Zelf vond 20:05 20-05-2005 een mooie tijd en datum. Heeft te maken met de 7-segmentscijfers, waarbij de 5 een spiegeling en een 180 graden rotatie is van een 2. Die datum kan je dan ook roteren en spiegelen. Iets dat de meeste van ons niet meer mee gaan maken.

Reply
Gitta 17 oktober 2011 at 15:05

Ja Anja, ik ken dat. die blijde verrassing bij het zien van die gelijke cijfers; en wat ik zo’n beetje onthouden heb: 11 is het getal van de engel. 22 het getal van meesterschap………. en wat hansb hierboven schreef: echt mooi! En wat jij schrijft: ik kom er graag voor terug hier iedere dag!

Reply
kitty 17 oktober 2011 at 14:17

we noemen dat meestergetallen.
Zie voor uitleg:
http://home.wanadoo.nl/herbert/ontwaken/elfoverelf.htm

Reply
hansb 17 oktober 2011 at 13:01

Je zet me niet alleen aan het denken, maar ook aan het zoeken!
Het volgende heb ik gevonden:
Het mooie is namelijk dat door gelijke cijfers te zien de kosmos, het universum, god, de engelen – net hoe je het wilt noemen! – op allerlei manieren met je communiceert en contact zoekt. Boodschappen doorgeeft, je aanmoedigt om je vast te houden aan datgene waarvan je hart je ingeeft dat het jouw waarheid is. Mooi hè?

Reply
Marloes 17 oktober 2011 at 09:16

In de film La Doppia Ora (the double hour), zijn die dubbele cijfers van de klok het uitgangspunt. FIlm is trouwens wel een aanrader.
Bericht is een beetje van het onderwerp af, maar moest meteen aan die film denken.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden