1 Mei. Nieuw begin

baby-718146_640Gek. Elk jaar als het 1 mei is dan krijg ik wat feestelijks over mij. Niet in de laatste plaats omdat M. jarig is maar er is meer. De eerste dag van mei doet mij denken aan nieuw, aan begin, aan fris. 1 April staat in het teken van de grap, maar 1 mei staat in het teken van plezier. Vandaar dit kleine gedichtje.

1 mei

De lucht is nieuw, anders blauw, blauwer nog dan blauw
geen wolkje zie ik en die in ’t wit
geloof niet dat ik daar mee zit
want liefje, ik heb jou.

De lucht is dun, anders ijl, ijler nog dan ijl
geen stroming houdt mij er van af
alles ben ik maar niet laf
ik heb mijn bootje en ik zeil

De lucht ruikt fruitig, anders zoet, zoeter nog dan zoet
de aarde geeft voorzichtig prijs
het wordt een hemels paradijs
bloemen, bomen, alles goed

De lucht lijkt opgehelderd nu, frisser nog dan fris
het raakt mijn huid voorzichtig aan
doet mijn hart iets harder slaan
ik weet niet wat dat is.

Ik weet het wel. Het is 1 mei.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden