0.04 honderdste van een seconde

Afgelopen weekend de wereldkampioenschap schaatsen sprint gekeken. Spannend. Als het ergens om gaat zijn het wel die honderdste van seconden… Hoelang duurt 0.04 van 1 seconde? Precies, 0.04 van een seconde. Tijd waar je niets aan hebt. Tijd waarin je niets kan doen, behalve 1 ding: verliezen.

Daar train je je helemaal het apezuur voor, dag in dag uit, jaar in, jaar uit. En dan verlies je in een knip van je vinger. Nauwelijks een knip van je vinger. De gedachte aan een knip van een vinger.

Alles moet perfect zijn die rit. Je start in het startschot, je valt de bocht exact op tijd aan, je bouwt je snelheid op zodat je in honderdste van seconden kan bepalen of je voor of achter kruist. Je verdeelt je krachten over de meters. Jouw tegenstander doet precies dat wat voor jou goed is. Neemt je mee inde slipstream van zijn of haar voorbij schietende voorwaartsekracht.

Dan win je. Want dat kan ook in 0.04 seconde. Michel Mulder weet er alles van.

2 reacties

@nj@ 29 januari 2013 at 07:23

Haha, ik ben nog niet eens aan proberen toe gekomen…

Reply
Aad Verbaast 28 januari 2013 at 10:10

== Je start in het startschot, je valt de bocht exact op tijd aan, je bouwt je snelheid op zodat je in honderdste van seconden kan bepalen of je voor of achter kruist. Je verdeelt je krachten over de meters == Allemaal gedaan, nooit wat geworden met me. 😉

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden